Orion Hitteplan!

Beste loopmaatjes,

Het is weer prachtig zomerweer… daarom even kort een bericht van de trainers:

Hou de trainingskalender goed in de gaten! De meeste trainingen gaan gewoon door, maar wel soms in aangepaste vorm. De trainer kan besluiten om de training vroeger te starten,  in te korten of naar een andere locatie te verplaatsen (staat dan op trainingskalender), we houden het weer goed in de gaten.

Let op; bij extreme weersverwachtingen kan een training ook helemaal afgelast worden, denk aan temperaturen boven de 30 graden of onweer. Ook dit wordt op de trainingskalender gecommuniceerd. 
Wij houden dit jaar geen zomerstop! dus je bent nog steeds welkom bij zeven trainingen per week! Omdat ook de trainers toch wel eens op vakantie gaan, kan het zo zijn dat er soms minder trainers beschikbaar zijn. We proberen in dat geval altijd goede vervanging te regelen, maar als dit een keer niet lukt zal het ook op tijd op de trainingskalender staan. 
Een paar tips voor sporten bij warm weer:
  • drink voldoende water! voor, na en tijdens de training. 
  • een energie drank heb je niet nodig, maar een isotone dorstlesser kan helpen om het vocht beter op te nemen en vast te houden na een training. Er zijn veel merken te koop, maar je kunt ook goedkoop je eigen isotone dorstlesser maken: maak ranja, of aangelengde appelsap, en voeg daar een mespuntje zout aan toe, even schudden en klaar is Kees! werkt prima! 
  • pas je inspanning aan. Je loopt misschien niet zo hard als je gewend bent, maar je lichaam is al extra in actie met deze weersomstandigheden dus stel het niet extra op de proef. 
  • de zon is zeer fel op dit moment: smeer je goed in! 
  • en ook de beestjes zijn actief; controleer jezelf op teken als je in het bos geweest bent, of smeer je eventueel vooraf in.
Ik wens jullie allemaal een fijne, sportieve zomer!
 
Groetjes, Natascha en de trainers van Orion